Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Αγαπητοί γονείς, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Από αύριο Τρίτη 3-5-2022, οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται στο σχολείο χωρίς self test, εφόσον δεν αποτελούν στενή επαφή με κρούσμα ή εφόσον δεν έχουν κανένα σύμπτωμα που να σχετίζεται με την covid 19. 

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια διαγνωστεί με covid-19, θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους τους μαθητές/τριες του τμήματός του/της, με δύο αυτοδιαγνωστικά (self) test στην πρώτη (1η)  και την τέταρτη (4η) μέρα, μετά τη διάγνωση του κρούσματος. Ο μαθητής/τρια θα επιστρέφει στο σχολείο, μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια παρουσίασε κατά το τελευταίο 24ωρο συμπτώματα, όπως πυρετό/δέκατα, ρίγος, δεν προσέρχεται στο σχολείο, ακόμη και με αρνητικό διαγνωστικό test, αλλά θα πρέπει να παρέλθει ένα 24ωρο χωρίς πυρετό και τα σχετικά συμπτώματα, χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και να υποβληθεί ξανά σε σελφ τεστ πριν την επιστροφή του/της.  Οι γονείς οφείλουν να ανεβάσουν άμεσα τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα edupass.

ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ: 

Εάν κάποιος μαθητής/ μαθήτρια αποτελεί στενή επαφή με κρούσμα εντός σχολείου, τότε κάνει self test την 0-1η και 4η μέρα από την επαφή με το κρούσμα. Για 10 ημέρες τουλάχιστον φορούν διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας.

Εάν ο μαθητής/ η μαθήτρια είναι στενή επαφή εκτός σχολείου τότε: 

- οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες εντός 6μήνου (εάν δεν έχουν καθόλου συμπτώματα) έρχονται στο σχολείο, αλλά διενεργούν self test την 5η ημέρα από την επαφή τους με το κρούσμα. Για 10 ημέρες τουλάχιστον θα φορούν διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας.

-Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) την 5η ημέρα με ίδια δαπάνη, προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Διατηρείται το μέτρο της συστηματικής χρήσης μάσκας μέσα και έξω από τις τάξεις.

Οι γονείς οφείλουν να ανεβάζουν άμεσα τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα edupass.